Steve Dugardin | Altus

steve dugardinSteve Dugardin werd in 1964 in Oostende (B) geboren. Hij studeerde achtereenvolgens muziek en zang en behaalde een Eerste Prijs zang aan het Koninklijk Vlaams Muziekconservatorium te Antwerpen. Gedreven door zijn vak specialiseerde Steve Dugardin zich bij de Engelse mannelijke alt Ashley Stafford en verder bij Ingrid Voermans en Margreet Honig. Momenteel volgt hij les bij oa John Norris in Berlijn.
Met zijn uitzonderlijk stemgeluid werkte hij al snel mee als koorzanger in producties onder leiding van Sigiswald Kuijken, Jos Van Immerseel, Ton Koopman, Gustav Leonhardt en Frans Brüggen. Hij zong ook meer dan 10 jaar in het Collegium Vocale Gent van Philippe Herreweghe.

Als solist werkte hij regelmatig met o.a. Ricercar Consort, Clemencic Consort, Tragicomedia (Stephen Stubbs), Il Seminario (Gerard Lesne), Les Arts Florissants (William Christie), Il Fondamento (Paul Dombrecht), Huelgas Ensemble (Paul Van Nevel). Choeur de Chambre de Namur, La Petite Bande, Musica Antiqua Köln, De Nederlandse Bachvereniging en het Bach-ensemble (Joshua Rifkin). Onlangs was hij nog te horen bij Ensemble Clematis olv Leonardo Garcia Alarcon. Hieruit ontstonden diverse CD-opnamen.
Steve Dugardin bezit een ruime ervaring in het theater. Hij speelde in opera’s van Scarlatti, Händel, Cavalli (o.a. in Boston en op het Muziekfestival te Utrecht). Ook de titelrol in Akhnaten van Philip Glass nam hij voor zijn rekening. De dansscène leerde hij kennen door zijn medewerking aan ‘Iets op Bach’ van Alain Platel. In de theatermonoloog ‘Gilles’ van Hugo Claus stond hij op de planken aan de zijde van Jan Decleir. Hij is nu ook te zien en te horen in Gif van Ntgent in een regie van Johan Simons. Toekomstplannen zijn oa de rol van Orfeo in Gluck’s Orfeo ed Euridice.

Oude Muziek, wat onlangs de oprichting van het barokensemble “aRoma” tot gevolg had, is echter niet zijn enige inspiratiebron. Zijn passie voor de hedendaagse muziek leidde onder andere tot de oprichting van ‘Touchant’, een mannenkwartet gespecialiseerd in Close Harmony. Volgend jaar staat Steve in de produktie Op de grens  met nieuwe muziek van Jan Hage in een regie van Cilia Hogerzeil.

Steve Dugardin doceerde aan de Studio Herman Teirlinck in Antwerpen en aan Het Koninklijk Muziekconservatorium te Luik. Als zangcoach wordt hij vaak gevraagd om theaterprodukties te begeleiden. In 2013 maakte Steve zijn debuut bij het Margaretha Consort en is sindsdien een regelmatig terugkerende gast.


Geplaatst in: Ensemble
Klik op een categorie om meer berichten te bekijken