Theorbe | Quito Gato

← Terug naar overzicht -

master3-3655

Quito Gato studeerde in eerste instantie gitaar en piano aan het conservatorium in Buenos Aires.   Na deze studies ging hij in het buitenland verder studeren (Brazilië en de VS). Daarbij ging hij de breedte in met orkestdirectie en compositie, blokfluit en percussie. Vanaf 1992 spitste hij zijn werk toe op het gebied van de oude muziek en specialiseerde zich in luit, barokgitaar, vihuela en theorbe. Hij studeerde bij Hopkinson Smith, Eduardo Egüez en Dolores Costoyas.

Quito werkt als dirigent, solist en ensemblespeler en hij concerteerde in de grote concertzalen in Zuid-Amerika, de Verenigde Staten en Europa. Ook is hij in het Verre Oosten geweest om de Zuid-Amerikaanse barokmuziek te presenteren in o.a. Maleisië, Tailand, Indonesië en Zuid-Korea.

Quito Gato werkt regelmatig samen met ensembles waaronder Capella Mediterranea, l’Arpeggiata en La Capilla Reial de Madrid. Hij heeft seminars geleid en masterclasses gegeven (luit en Basso Continuo) in Argentinië, Brazilië, Cuba, Spanje en Frankrijk.

Als componist en arrangeur werkt hij mee aan uiteenlopende producties waarbij hij zich ook veel bezighoudt met cinematografie.


Geplaatst in: Ensemble, Instrumentalisten
Klik op een categorie om meer berichten te bekijken