Hobo/dulciaan | Nele Vertommen

Nele Vertommen

Nele Vertommen (°1999) werd reeds als 5-jarige geboeid door oude muziek, bij het horen van de Mattheüs-Passie van Bach. Hier werd haar al duidelijk dat ze deze muziek ook zelf wilde kunnen spelen. Enkele jaren later startte ze met hobolessen bij Korneel Alsteens. Toen ze na 2 jaar spelen ontdekte dat die prachtige hobo-solo’s uit de Mattheüs-Passie eigenlijk voor de barokhobo geschreven werden, ontstond het idee om barokhoboïste te worden.
Op haar 14de begon ze met zelfstudie voor barokhobo, waarna ze zich op 15-jarige leeftijd studente kon noemen aan het Koninklijk conservatorium van Brussel, in de klas van Marcel Ponseele. Na een tussenjaar in Den Haag waarin ze zowel barokhobo als blokfluit studeerde, ontving ze daar haar bachelor-diploma met grootste onderscheiding. Eenmaal terug in België rondde ze haar master in Brussel af, tevens met grootste onderscheiding. Voor haar afstuderen kreeg ze een prijs van de artistieke stichting “Horlait-Dapsens”.
Tijdens haar studie was Nele al zeer actief aan het concerteren met ensembles als: Il Gardellino, A Nocte Temporis, Collegium Vocale Gent, Musica Gloria, La Chapelle Harmonique, Margaretha consort, Terra Nova Collective en La Petite Bande. In 2021 werd ze door het Belgische televisiestation Klara als een van de twintigers geselecteerd voor hun gelijknamig programma. Sinds enkele jaren werkt ze samen met clavecinist Beniamino Paganini sterk aan de uitbouw van het ensemble Musica Gloria. Dit ensemble speelt in concertzalen als BOZAR, AMUZ en Concertgebouw Brugge.
Recent startte ze met het bespelen van de dulciaan en focust ze opnieuw meer op blokfluit, zodat ze ook 17de-eeuwse muziek kan toevoegen aan haar repertoire.

Geplaatst in: Ensemble, Instrumentalisten
Klik op een categorie om meer berichten te bekijken