Michael Pospísil

michael zinkMichael Pospíšil (1962) studeerde zang van 1981 tot 1986 aan het Praags Conservatorium bij J. Horacek. Later vervolgde hij zijn studie bij Terezia Blumová. Hij volgde masterclasses bij Holger Eichhorn, Marius van Altena, Stephen Stubbs, Andrew Parrot e.a.

Sinds 1986 is hij actief op vele terreinen van de oude muziek.
Als zanger en instrumentalist nam en neemt hij deel aan vele projecten en concerten en werkte hij mee aan meer dan 50 CD-opnames .
In 1993 richtte hij zijn eigen ensemble Ritornello op, waarbij een belangrijk deel van zijn werk bestaat uit intensief onderzoek naar originele bronnen (o.a. in het archief van Kromeríz (Tsjechië) en de reconstructie en uitgave van oude manuscripten, zoals bijvoorbeeld ” De Tsjechische Luit” van Adam Michna.

Michael Pospíšil legt zich met zijn groep Ritornello toe op het reconstrueren en uitvoeren van oude schatten van de barokke Tsjechische liedcultuur. Jachtliederen, carnavals- en drinkliedjes, een kerst-mis  en nog veel meer.
“Breng de muziek weer bij de mensen en laat het niet voorbehouden zijn aan een elitegroep” is Pospíšils devies.
Dit blijkt ook uit zijn spontane manier van zingen en muziekmaken.

Bij het Margaretha Consort heeft Michael  één van de eerste projecten geleid, ‘Omnia Vanitas’, met muziek van Carissimi, Monteverdi en anderen. In 2012 was hij nauw betrokken bij de totstandkoming van het programma ‘De bruiloft der 7 zigeuners’ met dans- en feestmuziek uit de Bohemen.

 


Geplaatst in: Ensemble, Muzikale leiding
Klik op een categorie om meer berichten te bekijken