Marit Broekroelofs | artistiek en zakelijk leider

Het was voorjaar 2009 toen ik een klein concertje organiseerde met enkele collega’s. Ik noemde het ensemble ‘Margaretha Consort’, naar de kerk waar we speelden, de Margarethakerk in Norg. Dit concert was zó leuk dat ik in de tijd erna eens ging kijken of we hier niet meer mee konden doen. Iets met een kleine groep zangers, en dan mooie muziek spelen, dacht ik.

Toen we in 2010 het vertrouwen kregen van een klein oude muziekfestival en daar mochten komen optreden, was het Margaretha Consort echt een feit. En zo is het eigenlijk gekomen 😊

Sindsdien maken we jaar na jaar mooie, inhoudsvolle programma’s, schrijven we onze vingers blauw om subsidie aan te vragen, maken we persberichten, ontwikkelen we leuke acties voor sponsoren, verblijden we ons publiek dat steeds groter wordt en bewaken we altijd onze kwaliteit.

En dan zijn we opeens tien jaar verder en bestaan we nog steeds. Dat is best een hele prestatie als je bedenkt dat de cultuursector de afgelopen tien jaar steeds verder in de problemen is gekomen.

Muziek is iets bijzonders en heeft in vloed op vrijwel iedereen. Muziek kan ontroeren, kan je energie geven of juist ontspanning. Muziek verbindt, zorgt voor interactie, saamhorigheid en geeft plezier.
Muziek moet je ‘beleven’.

En daarom gaan we door en blijven we programma’s maken en ideeën ontwikkelen voor het Margaretha Consort. Samen met de andere bestuursleden en het ondersteunende team!
Als penningmeester en ook als zakelijk en artistiek leider probeer ik mijn steentje bij te dragen aan de financiële gezondheid van onze stichting én aan het artistiek-inhoudelijke niveau, twee uiterst belangrijke waarden onder het succes van het ensemble.


Geplaatst in: Bestuur en ondersteunend team, Ensemble
Klik op een categorie om meer berichten te bekijken