Marit Broekroelofs | artistieke/zakelijke leiding

Bank

De celliste/gambiste Marit Broekroelofs richtte in 2009 het Margaretha Consort op.

Sinds die tijd heeft zij zowel de zakelijke als artistieke leiding gehad en bracht het ensemble waar het nu is. In een tijd van recessie en toenemend zwaar weer voor de cultuursector voorwaar geen sinecure! Met haar enthousiasme en authenticiteit weet zij mensen aan zich te binden en met haar goede  neus voor kwaliteit interessante en hoogwaardige programma’s te maken die het publiek in hoge mate waardeert. Zo is Marit het kloppend hart van het ensemble

De artistieke taken binnen het Margaretha Consort zijn allereerst de programmering en casting. Dat gebeurt in samenspraak met opdrachtgevers en met de zangers en musici van het consort. Daarnaast leidt Marit de repetities en concerten. Als het programma daarom vraagt zoekt ze een externe specialist voor de muzikale leiding.

Als artistiek.zakelijk leider legt en onderhoudt zij ook het contact met opdrachtgevers, culturele commissies en stichtingen, ze maakt begrotingen en subsidieaanvragen en ze verzorgt de algehele PR.

De artistieke en zakelijke keuzes worden in nauwe samenspraak met het bestuur en de evt. muzikale leider gemaakt. Op deze manier worden per programma optimale kennis en kunde ingezet en krijgt elk programma zijn eigen, specifieke stijl.


Geplaatst in: Artistieke leiding, Ensemble
Klik op een categorie om meer berichten te bekijken