Traverso | Marion Moonen

← Terug naar overzicht -

Marion MoonenMarion Moonen studeerde fluit aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag bij Paul Verheij en Frans Vester en traverso bij Wilbert Hazelzet.

Zij is lid van verschillende ensembles en orkesten zoals het Amsterdam Baroque Orchestra, het “kleine Konzert” van de Rheinische Kantorei o.l.v. Hermann Max,

The Bach-Players (Londen), de Van Swieten Society en Concerto d’Amsterdam, waarmee zij regelmatig optreedt en radio- en cd-opnames maakt.

Sinds de oprichting van het ensemble Musica ad Rhenum heeft zij met de fluitist Jed Wentz veel repertoire voor twee traversi uitgevoerd en opgenomen, zowel kamermuziek als concerten. Met hem nam ze ook bij Musica Antiqua Köln een concert op voor 2 fluiten van J.J.Quantz.

Met Wilbert Hazelzet nam ze sonates op van W.F.Bach voor twee traversi, en klassieke trio’s en kwartetten van o.a. J.Haydn en J.C.Bach.

In 2007 verscheen de CD “Madame d’Amours” van het Attaignant Consort waar Marion renaissancefluit speelde.

Met pianist Bart van Oort en de Van Swieten Society nam zij de pianotrio’s van J.Haydn op als ook het pianotrio van C.M. von Weber en het gitaarkwartet van Schubert.

Recent is een cd-opname met The Bach Players uitgekomen met o.a. de 2e Suite van J.S.Bach.


Geplaatst in: Ensemble, Instrumentalisten
Klik op een categorie om meer berichten te bekijken