Cello/viola da gamba | Marike Tuin

MarikeMarike Tuin begon haar gambastudie in Ierland, waar ze les kreeg van Sarah Cunningham.
Ze vervolgde haar studie bij Philippe Pierlot en Anneke Pols aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag. Daarnaast studeerde Marike barokcello aan het conservatorium van Amsterdam en studeerde ze aan de Universiteit voor Humanistiek in Utrecht, waar ze haar scriptie schreef over de levensbeschouwelijke interpretaties van Mozarts opera ‘Die Zauberflöte’.

Marike nam deel aan orkestprojecten onder leiding van o.a. Gustav Leonhardt, Jos van Immerseel en Philippe Herreweghe en volgde masterclasses barokcello en viola da gamba bij o.a. Wieland Kuijken, Jordi Savall, Roel Dieltiens en Paolo Pandolfo.

Marike speelt regelmatig in kamermuziekgroepen en (barok)orkesten, zoals het cello- en gambakwartet Gut Feelings, het Melpomene ensemble, het Margaretha Consort, La Barca Leyden en het Frankfurter Barockorchester.
In het passieseizoen is Marike veelvuldig te horen als gambasoliste; zo speelde ze verschillende malen in het Concertgebouw in Amsterdam (o.a. met Combattimento Consort Amsterdam) en in de geënsceneerde Johannes Passion met de Nationale Reisopera.


Geplaatst in: Ensemble, Instrumentalisten
Klik op een categorie om meer berichten te bekijken