Sopraan | Margreet Rietveld

← Terug naar overzicht -

Margreet RietveldSopraan Margreet Rietveld (1988) behaalde in juli 2011 haar bachelor-diploma klassiek zang aan het ArtEZ conservatorium in Zwolle, als studente van Lodewijk Meeuwsen en Riekje Bakker.  Vanaf haar 10de jaar heeft ze zanglessen gevolgd bij sopraan Marjo van Someren en mezzosopraan Maria den Hertog. Momenteel wordt ze gecoacht door Harry van Berne en Heleen Koele.

Margreet verleent regelmatig medewerking aan concerten, cd-, tv- en radio-opnames. Zo was ze al te horen in vrijwel alle grote oratoria van Bach (Matthäus- en Johannes-Passion, Weihnachtsoratorium en Hohe Messe), Händel (Messiah), Haydn (Die Schöpfung), Brahms (Requiem), Mendelssohn, Schubert, Bruckner, Vivaldi en Mozart.

Margreet maakt deel uit van professioneel ensemble ‘Capella Isalana’ o.l.v. Klaas Stok en ze zingt mee in het professionele kamerkoor Ars Musica o.l.v. Patrick van der Linden.

Als soliste nam Margreet deel aan masterclasses van Barbara Hannigan, Meribeth Dayme en Barbara Schlick.  Als zangpedagoge is ze verbonden aan de koorschool van stichting Ars Musica, daarnaast heeft zij een aantal privéleerlingen.

Margreet zingt bij het Margaretha Consort zowel als soliste als in het koor.

www.margreetrietveld.nl

 


Geplaatst in: Ensemble, Solisten, Zangers
Klik op een categorie om meer berichten te bekijken