Lucile Richardot | mezzosopraan

 

Lucile

De Franse mezzo-sopraan Lucile Richardot studeerde in Parijs aan de Maitrise de Notre/Dame. Zij specialiseerde zich in de oude muziek en in 2011 richtte zij haar eigen ensemble op, Tictactus, bestaande uit haarzelf en twee theorbespelers.

Hoewel gespecialiseerd in barokmuziek, zingt  Lucile van Middeleeuws tot hedendaags. Ze zingt regelmatig met diverse Franse ensembles zoals Les Solistes XXI, Correspondances, Pygmalion en Les Arts Florissants. Met deze laatste groep onder leiding van Paul Agnew werkte ze mee aan de integrale uitvoering van alle madrigalen van Claudio Monteverdi.  Door deze zelfde Paul Agnew werd ze uitgenodigd om met het Liverpool Symphony Orchestra de Johannes Passionn van Bach uit te voeren.

Lucile Richardot  is ook zeer bekwaam in de opera. Zij zong  rollen in barokopera’s van Lully, Purcell, Mazzochi en anderen. Daarnaast is ze ook regelmatig te horen in hedendaags werk op allerlei festivals in Frankrijk.  Naast opera is geeft Lucile ook recitals met liederen en concerten waarbij ze de solo ’s verzorgt in oratoria en passies, o.a. bij Collegium Vocale Gent onder leiding van Philippe Herreweghe.

Lucile Richardot kenmerkt zich door een grote bescheidenheid en collegialiteit. Zij zingt met een gemak maar ook met een enorme intensiteit die je als luisteraar in zijn greep houdt. Het Margaretha Consort is dan ook zeer verguld met de toezegging van Richardot voor de MESSIAH in 2015!


Geplaatst in: Nieuws
Klik op een categorie om meer berichten te bekijken