Viool | Luca Rizzello

Luca Rizzello

Luca Alfonso Rizzello werd in 1981 geboren in de buurt van Lecco, Italië. Hij haalde zijn violistendiploma aan het conservatorium in Bari bij F. Cristofoli en studeerde daarna barokviool bij D. Longo aan het conservatorium in Lecco. Hij schreef daarvoor een dissertatie over een collectie vioolsonates, “Prothimia Suavissima” uit 1672. Zijn master barokviool haalde hij tenslotte bij Enrico Gatti aan de conservatoria in Piancenza en Den Haag.

Luca volgde masterclasses en kamermuziek- en barokcursussen bij  o.a. Ryo Terakado, François Fernandez, Lucy Van Dael, Emilio Moreno en Rachael Beesley. 

Hij speelt in allerlei kamermuziek- en barokensembles in Italië, de rest van Europa en Argentinië. Hij was te horen op vele festivals in Milaan, Modena, Utrecht, Marseille, Maastricht en Deventer. Luca speelt free-lance in diverse orkesten waaronder Orchestre Français des Jeunes Baroque (Ch. Rousset), Orchestra Montis Regalis, Collegium Musicum Den Haag (Claudio Ribeiro), het Bach Choir & Orchstra (P.J. Leusink) en het Margaretha Consort. 

Luca publiceerde in 2011 een belangrijke vervolgeditie op het tweede boek van “Prothimia Suavissima”, uitgegeven bij Musedita. 


Geplaatst in: Ensemble, Instrumentalisten, Nieuws
Klik op een categorie om meer berichten te bekijken