Lisandro Abadie | bariton

← Terug naar overzicht -

Lisandro
Lisandro Abadie werd in 1974 geboren in Buenos Aires. Hij begon zijn zangstudie in Argentinië en vervolgde die aan de Schola Cantorum Basiliensis in Zwitserland. Hij haalde zijn solistendiploma bij Peter Brechbühler aan de Musikhochschule Luzern in 2005. In 2006 won hij de Edwin Fischer Gedenkpreis, in 2008 de befaamde Händel singing competition in Londen en vanaf die tijd heeft zijn carrière een grote vlucht genomen.  Lisandro is een veelgevraagd solist in heel Europa, de Verenigde Staten en Argentinië.

 

Lisandro geeft vele recitals samen met zijn vaste begeleider en componist Paul Suits. Samen brengen ze vooral nieuw repertoire waaronder composities van Victor Hugo en Paul Suits zelf. Daarnaast werkt Lisandro samen met gerenommeerde gezelschappen zoals Le Poème Harmonique, The Orchestra of the Age of Enlightenment, Collegium 1704 en Les Arts Florissants, waarmee hij vorige zomer een tour heeft gedaan met 5-stemmige madrigalen van Monteverdi.

In 2013 zong Lisandro de titelrol van Cachafaz van Oskar Strasnoy, maakte hij zijn debuut bij de Opéra de Lausanne in Aladin en de wonderlamp van Nino Rota en was hij te horen op het Internationale Händel Festival in Göttingen. In september van dat jaar was hij ook voor het eerst bij het Margaretha Consort te horen en sindsdien is hij regelmatig bij ons te  gast.


Geplaatst in: Ensemble, Zangers
Klik op een categorie om meer berichten te bekijken