Liesbeth van Besouw | praktische ondersteuning

Sinds september 2019 ben ik – Liesbeth van Besouw – actief voor het Margaretha Consort. Dat houdt in dat ik Marits briljante ideeën tot uitvoering help brengen.
Bijvoorbeeld de muzikale ideeën: van een orgelpreludium met variaties komen tot een vierstemmige versie voor gamba’s. Of een niet-uitgegeven vocale partituur knippen, plakken – of gewoon helemaal in een muziekprogramma zetten – zodat er mooie en overzichtelijke partijen komen voor iedere muzikant. Heerlijk: dingen ordenen, fraai en werkbaar maken! En dan vooral voor professionele musici. Behalve dat het lekker fröbelen is, is het ontzaglijk interessant en erg leerzaam.
Op dit moment is de crowdfundingsactie-met-gratis-cd aan de gang en verzorg ik de verzending van de cd’s.

Verder zijn er ook andere langgekoesterde ideeën die tot dusver “op de plank” bleven liggen, zoals de website uitbreiden (maar daar heb ik echt geen verstand van!) en een overzichtelijk archief maken (toekomstmuziek). Eén concrete actie is al gelukt: een pinapparaat regelen zodat u voortaan bij de concerten ook kunt pinnen.

Bij de repetities en optredens ben ik graag aanwezig, niet slechts voor de kaart- en cd-verkoop maar vooral vanwege de voor mij vaak geheel nieuwe oude muziek. In de afgelopen periode bij het Margaretha Consort ging er een wereld voor me open!

In het (verre) verleden heb ik ooit Schoevers gedaan en heb daar mijn hele leven plezier van gehad, hoewel ik later (beroepsmatig) heel andere dingen ging doen: docent, beroepskeuzeadviseur, coach, en dan nu dus eindelijk secretaresse/ondersteuner.

Ik heb altijd wel iets met muziek gedaan. Ik speel al 25 jaar met veel plezier fagot bij symfonie- harmonie- en gelegenheidsorkesten en kleinere ensembles. Op dit moment speel ik bij Gruno’s Post Harmonie in Groningen.


Geplaatst in: Bestuur en ondersteunend team, Ensemble
Klik op een categorie om meer berichten te bekijken