Tenor | Laurent Nadal

 

Laurent (2)

Laurent begon zijn muzikale studie in Frankrijk (Poitiers en Lyon), voordat hij naar Nederland kwam om bij Ronald Klekamp zijn techniek verder te ontwikkelen. Daarna studeerde hij bij de IJslandse tenor Jon Thorsteinsson aan het Conservatorium te Utrecht.

Hij nam deel aan masterclasses met oa Peter Bording, Charlotte Margiono, Donald Litaker (opera/operette), Jill Feldman, Nico van der Meel, Viola de Hoog (oude muziek), Robbert Muuse & Misha van Weers, Karin van der Poel, David Bollen en Abigail Richards (Duits Lied, mélodies).

Als solist zong hij eerder in Dido en Aeneas van Purcell op het prestigieuze barokmuziekfestival van Ambronay. Sinds 2012 zingt hij regelmatig solo’s in o.a. madrigalen van Monteverdi, het Magnificat van Kuhnau i.s.m. het Ensemble Illustre, werken van M.A. Charpentier en Claude Lejeune. In 2013 zong hij de rol van tweede priester in “Die Zauberflöte” en in 2014 vertolkte hij Don Polidoro in “La finta semplice” van W.A. Mozart. In november 2014 zong hij de tenorsolo in de St Cecilia mis van Scarlatti met het Monteverdi Kamerkoor en het Purcell Kamerorkest Amsterdam onder leiding van Wilko Brouwers.
Naast het solowerk werkt hij ook als koorzanger, oa in Bach’s Weihnachtsoratorium, zijn passies, cantates en motetten. Vanaf 2014 behoort Lauren tot de vaste kern van het Margaretha Consort & Choir.


Geplaatst in: Nieuws
Klik op een categorie om meer berichten te bekijken