Konstantin Wolff | bas

konstantin wolff

Bas-bariton Konstantin Wolff studeerde in Karlsruhe aan de Staatlichen Hochschule für Musik bij Donald Litaker. Hij won de befaamde  Mendelssohn-competitie van de Stichting Pruisisch Cultuurbezit en kreeg een beurs van de Studienstiftung des Deutschen Volkes.

Konstantin Wolff zong onder vele bekende dirigenten zoals Riccardo Chailly, René Jacobs, Ton Koopman, Marc Minkowski, Sir Simon Rattle, Claudio Abbado en Sir John Elliot Gardiner.

Wolff zingt met zijn krachtige stem het grote concertrepertoire, waaronder de grote oratoria, MESSIAH van Händel, Die Schöpfung van Haydn, Beethovens 9e, Mahlers Wunderhornliederen en ‘Golgotha’ van Frank Martin. Daarnaast legt Wolff zich ook en vooral toe op de opera, van Monteverdi’s Orpheo tot de grote opera’s van Händel, Mozart en Verdi. Hij zong bij operahuizen in Berlijn, Hamburg, Bremen, Parijs en Amsterdam.

Samen met pianist Alexander Schmalcz en Trung Sam gaf hij talrijke Liedrecitals in Duitsland, Oostenrijk, Frankrijk en Zwitserland, onder andere in 2010 als invaller bij de Schubertiade Schwarzenberg. In 2008 verscheen bij Harmonia Mundi France zijn recital ‘Victor Hugo en musique’ op CD.
Konstantin Wolff houdt zich ook graag  bezig  met moderne en hedendaagse muziek, zoals de première van ‘Gesualdo’ van Marc-André Dalbavie in Zürich en ‘Frühlings Erwachen’ van Benoit Mernier in Brüssel, en hij was in Brittens ‘A midsummernight’s dream’ (Snug) en ‘Curlew river’ (The Abbot) in Lyon en Athene te horen.

Wolffs kunstzinnigheid wordt weerspiegeld in een kleurrijke discografie. Zo werkte hij onder René Jacobs mee aan een buitengewone ‘Zauberflöte” van Mozart waarbij hij als spreker optrad, aan een opname van het Weihnachtsoratorium van Bach met Riccardo Chailly en als Masetto in Mozarts ‘Don Giovanni’ voor Deutsche Grammophon.

Konstantin Wolff hoopt in december 2015 bij het Margaretha Consort de bassolo’s te zingen in de MESSIAH van Händel.


Geplaatst in: Ensemble
Klik op een categorie om meer berichten te bekijken