Klaartje van Veldhoven | sopraan

← Terug naar overzicht -

Klaartje

Klaartje van Veldhoven (1981) studeerde aan het Koninklijk Conservatorium te Den Haag bij Maria Acda, Rita Dams en Diane Forlano. Ook studeerde zij een semester in Basel aan de Schola Cantorum Basiliensis bij Evelyn Tubb en Gerd Turk. Momenteel wordt zij gecoached door Jard van Nes en Johannette Zomer.

In oktober 2006 won Klaartje de eerste prijs bij de competitie voor de ‘John Kerr Award for English Song’ in Goudhurst (Engeland). In 2007 ging ze als soliste op tournee met het European Union Baroque Orchestra (o.l.v. Christina Pluhar). Zij maakte diverse tournees met het kleine ensemble van de Nederlandse Bachvereniging o.l.v. Jos van Veldhoven. Ook werkte zij mee aan de CD-opname door de Bachvereniging van de Hohe Messe van Bach (Channel Classics). Afgelopen oktober gaf Klaartje een solorecital in het Finchcocks museum (Kent, Engeland) in het ‘pricewinnersconcert ‘. Met Contrasto Armonico o.l.v. Marco Vitale nam zij de opera La Rezurrezione van Händel op (Briliant Classics), waarin zij van de Angelo vertolkte. Klaartje is een veelgevraagde soliste en treedt overal in het land op. Ze zingt vanaf de oprichting in 2009 regelmatig bij het het Margaretha Consort.

In verschillende opera ‘s zong zij de rollen van Belinda en Dido uit Dido en Aeneas, Eerste Fairy, Night en Juno uit de Fairy Queen (beide van Purcell) en Zerlina uit Don Giovanni van W.A. Mozart (o.l.v. Kenneth Montgomery) Ook zong zij de rol van het ‘Spiegelbeeld’ in Pontormo, een nieuw geschreven opera van Niels Berentsen, in een productie van het Koninklijk Conservatorium (regie Javier Lopez Pinon).

Klaartje maakte in 2013 haar eerste solo-CD “Komm in mein Herzenshaus”, met aria’s van Johann Sebastian Bach. Al snel volgde een tweede album met Engelse muziek van Purcell en Byrd, getiteld “Songs of Clarity”. Beide albums werden zeer enthousiast door de pers ontvangen.

Klaartje is als zangdocente verbonden aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag.

 


Geplaatst in: Ensemble, Zangers
Klik op een categorie om meer berichten te bekijken