Tenor | Kevin Skelton

Kevin

Kevin Skelton heeft een brede carière als uitvoerend musicus en danser, dirigent, choreograaf, docent en wetenschapper. Hij is thuis op zowel het concertpodium als in de theaterzaal en heeft zich gespecialiseerd in 17e eeuwse muziek, de evangelistenrollen in Bachs passies en experimentele muziek. Kevin heeft met gerenommeerde ensembles gewerkt zoals Collegium Vocale Gent, Concerto Palatino, L’Arpeggiata en het Margaretha Consort. 

Kevin is altijd op zoek naar mogelijkheden om klassieke zang te combineren met hedendaagse dans. Zijn eigen unieke capaciteit tot zingen en dansen tegelijk heeft hij reeds kunnen laten zien in producties van de Nederlandse Reisopera, Veenfabriek, Opera Atelier, Sasha Waltz & Guests en de Nederlandse breakdance company ISH.  Er zijn diverse video’s gepubliceerd onder auspiciën van Kevins eigen onderneming ātmā tijdens de Operadagen Rotterdam, Theater aan het Vrijthof in Maastricht en het Festival Les Nuits de Septembre (België).  Op dit moment houdt Kevin zich bezig met het creëren, uitdenken en effectueren van nieuwe uitvoeringspraktijken voor geïntegreerd muziektheater. 

Komende projecten omvatten concerten en solo-uitvoeringen bij het Budapest Festival Orchestra, de Nieuwe Philharmonie Utrecht, festivals zoals het Oude Muziekfestival in Utrecht en Boston en het Timisoara Early Music Festival. Verder staat een toernee met het Toronto Consort op de planning in Canada en meerdere projecten bij het Margaretha Consort, BachPlus, en de Nederlandse Bachvereniging in België en Nederland.

Kevin ontving meerdere prijzen en beurzen van o.a. Canada Council for the Arts en het Ontario Arts Council, Kevin heeft masterprogramma’s gedaan in zang, directie, musicologie en choreografie aan de universiteiten van Toronto, Indiana, Oxford en op de hedendaagse dansacademie PARTS. 

 


Geplaatst in: Ensemble, Zangers
Klik op een categorie om meer berichten te bekijken