Fagot | José Rodriguez Gomes

José Gomes

José Rodrigues Gomes studeerde musicologie en blokfluit in zijn geboortestad Lissabon. In 2003 vertrok hij naar Nederland kwam om in Den Haag verder te studeren. Aldaar studeerde hij af voor blokfluit in 2007 bij Peter van Heyghen en Daniël Brüggen, en voor fagot in 2009 bij Donna Agrell en Wouter Verschuren. In 2011 rondde hij zijn master barokfagot af in Amsterdam.

José deed uitgebreid studie  naar het gebruik van de dulciaan in de Portugese polyfone muziek van de 17e en 18e eeuw. Hij speelt zowel dulciaan als fagot in Nederland en heel Europa en werkte met veel vooraanstaande barokorkesten. Zo was hij te gast bij  Les Musiciens du Louvre, Vox Luminis,  Musica Amphion, The Northern Consort en Musica Poetica en werkte met oude muziekspecialisten als Mark Minkowski en Monica Hugget.

Van 2008-2009 was hij lid van het European Union Baroque Orchestra en met dit orkest reisde hij door heel Europa. Op dit moment is José solofagottist van het in Lissabon gevestigde barokorkest Divino Sospiro en van het Orquestra Barroca da Casa da Música in Oporto.

En last but not least is José lid van Capella Sanctae Crucis dat wordt geleid door blokfluitist Tiago Simas Freire. Dit ensemble doet onderzoek naar en speelt pré-16e eeuws repertoire van het klooster van Santa Cruz de Coimbra in Portugal. In 2013 werd dit ensemble genomineerd als “Jeune Ensemble en résidence” op het befaamde barokfestival in Ambronay in Frankrijk.


Geplaatst in: Nieuws
Klik op een categorie om meer berichten te bekijken