Orgel/clavecimbel | Jorge Lopez-Escribano

← Terug naar overzicht -

Jorge LopezJorge López-Escribano werd geboren in Toledo, Spanje. Hij studeerde piano en later clavecimbel en basso continuo aan het Conservatorium in Madrid bij Alberto Martínez Molina. Met een beurs van de Comunidad de Madrid kreeg hij de gelegenheid om in Nederland verder te studeren. In Amsterdam studeerde hij bij Menno van Delft en in Den Haag haalde bij zijn master bij clavecinist Jacques Ogg. Naast zijn studie nam Jorge deel aan diverse masterclasses van o.a. Richard Egarr en Lars Ulrik Mortensen.

Jorge werkt als clavecinist en als organist samen met ensembles en orkesten zoals La Capilla Real de Madrid, Orquesta Barroca de la Universidad de Salamanca, Música Temprana, Margaretha Consort en geeft concerten in heel Europa en Latijns Amerika.
Als solist heeft hij o.a. gespeeld op diverse festivals zoals “Les Heures Musicales de la Vallée de la Bresle” in Le Tréport (F) en “Les journées de claviers anciennes 2011” in Arles (F).
Jorge is oprichter van de ensembles “L’Attimo” en “Sopra il Basso”, waarbij combinaties van alle soorten basso continuo instrumenten zich gespecialiseerd hebben in 17e eeuwse muziek van de “Seconda Prattica”.

Jorge is vaste begeleider bij een aantal ensembles, waaronder de “Academia de Música Antigua” van het conservatorium van Salamanca en het Belgische ensemble Vox Luminis. Daarnaast heeft hij zich als docent clavecimbel en kamermuziek verbonden aan de zomercursus van “Les Heures Musicales de la Vallée de la Bresle” in Le Tréport (F) en het conservatorium van Oviedo (E).


Geplaatst in: Ensemble, Instrumentalisten
Klik op een categorie om meer berichten te bekijken