Orgel/clavecimbel | Jorge Lopez-Escribano

 

 

 

 

 

 

 

Jorge López-Escribano werd geboren in Toledo, Spanje. Hij studeerde piano en later clavecimbel en basso continuo aan het Conservatorium in Madrid bij Alberto Martínez Molina. Met een beurs van de Comunidad de Madrid kreeg hij de gelegenheid om in Nederland verder te studeren. Hij studeerde verder en deed zijn master in Den Haag en Amsterdam bij Menno van Delft en Jacques Ogg. Naast zijn studie nam Jorge deel aan diverse masterclasses, o.a. van Richard Egarr en Lars Ulrik Mortensen.

Jorge werkt als clavecinist en als organist samen met ensembles en orkesten zoals La Capilla Real de Madrid, Orquesta Barroca de la Universidad de Salamanca, Música Temprana, Margaretha Consort en Les musiciens du Louvre en geeft concerten in heel Europa en Latijns Amerika.
Als solist heeft hij o.a. gespeeld op diverse festivals zoals “Les Heures Musicales de la Vallée de la Bresle” in Le Tréport (F) en “Les journées de claviers anciennes 2011” in Arles (F).

Jorge is vaste begeleider bij een aantal ensembles, waaronder het befaamde Belgische ensemble Vox Luminis. Daarnaast heeft hij zich als docent clavecimbel en kamermuziek verbonden aan de zomercursus van “Les Heures Musicales de la Vallée de la Bresle” in Le Tréport (F) en doceert hij aan het conservatorium van Santander (E).


Geplaatst in: Ensemble, Instrumentalisten
Klik op een categorie om meer berichten te bekijken