Joachim Höchbauer | Bas

JoachimHochbauer2

Joachim Höchbauer begon met zingen bij het befaamde jongenskoor de Regensburger Domspatzen. Na zijn studie schoolmuziek aan de Hochschule für Musik und Theater in München studeerde hij verder in Keulen aan het conservatorium aldaar. Hij specialiseerde zich in de liedkunst bij professor Glauß en completeerde zijn zangopleiding met een master bij Mechthild Georg.

Tijdens zijn studie kreeg hij artiekstieke impulsen van samenwerking met en coaching van o.a. Helmut Deutsch, Christoph Pregardien en Wolfram Rieger.

Joachim Höchbauer was vele jaren lid van het Collegium Vocale Gent onder leiding van Philippe Herreweghe, alwaar hij ook als solist voor het voetlicht trad. Hij zong in de jaren die volgden als solist bij o.a. de Philharmonie Essen, de Philharmonie Köln, het Ruhrfestspielhaus Recklinghausen en bij muziektheatergezelschappen als het Musiktheater Gelsenkirchen, het Cuvilliés Theater in München en verder bij allerlei festivals zoals de Ruhrtriennale in Bochum, het Festival der Europäischen Kirchenmusik in Gmünd en bij de Tiroler Festspielen in Erl. Ook zong hij recentelijk op het Kulturwald Festival mee in de opera Rheingold van Wagner.
Höchbauer werkte mee aan vele CD-opnames in heel Europa, Rusland, USA en zelfs op de Lofoten en in Karthago.

Ook het barokrepertoire heeft zijn grote liefde en hij zong bij barokorkesten van aanzien zoals Capella Augustina, Concerto Köln, Les Mufatti in Brussel, het Orfeo barokorchester in Oostenrijk. Binnenkort maakt hij zijn debuut bij het in Nederland gevestigde Margaretha Consort waar hij de Christusrol in een bijzondere versie van de Johannespassion van Bach zal vertolken.

 

 


Geplaatst in: Ensemble
Klik op een categorie om meer berichten te bekijken