Jan van Elsacker | tenor

Jan van Elsacker2

Jan Van Elsacker is internationaal gezien één van de groten op het gebied van met name de Italiaans Barok. Naast zijn befaamde Passie-vertolkingen is het vooral in deze muziek dat Jan Van Elsacker een internationaal grote reputatie heeft opgebouwd.

In 2005 verscheen “Il Combattimento di Tancredi e Clorinda” op CD met Jan als verteller (testo) ). Hiervan werd ook een DVD gemaakt rond “the making of…..”. Ook vertolkte hij bij hetzelfde label de evangelistenpartij in de grootste werken van Heinrich Schütz. Deze opnames werden uitvoerig geprezen en bekroond in de bekende Europese muziektijdschriften (Diapason d’or, ffff de Télérama, 10 de Répertoire…….).

Jan Van Elsacker werkt regelmatig samen met gereputeerde gezelschappen als Akâdemia, Le Poème Harmonique, l’Arpeggiata, Weser Renaissance, la Fenice, Ricercar Consort en andere. Met Jos van Immerseel, Claire Chevallier, Katia Schoemaker en Tom Beghin bracht hij reeds meerdere liederrecitals.

Samen met clavecinist-organist Bart Rodyns heeft hij een nieuw ensemble opgericht dat onder de naam “Il Trionfo del Tempo” reeds opgemerkte concerten gaf in België en Nederland, o.a. in het vermaarde festival van Brugge “Musica Antiqua”. ( www.iltrionfodeltempo.com )

Jan wordt ook regelmatig uitgenodigd in het buitenland om daar masterclasses te geven rond de Italiaanse vroegbarok. Zo was hij deze zomer te gast in het Noorse Trondheim en het Franse Troyes.

Jan Van Elsacker is de kleinzoon van de bekende Vlaamse componist, dirigent en koorleider Gaston Feremans. Hij woont in de Antwerpse randgemeente Hove, is gehuwd met pianiste Katia Schoemaker en vader van Laura en Michiel. Jan is ook een gepassioneerd voetbalfan en speelt zelf tennis.


Geplaatst in: Nieuws
Klik op een categorie om meer berichten te bekijken