Hobo | Peter Frankenberg

peter-frankenberg-1

Peter Frankenberg studeerde muziekwetenschap aan de universiteit van Utrecht en hoofdvak barokhobo aan het Koninklijk Conservatorium te Den Haag bij Ku Ebbinge. Als muziekwetenschapper was hij twee jaar verbonden aan het musicologisch instituut van de universiteit te Trondheim in Noorwegen. Gedurende zijn hele studieperiode hield hij zich voornamelijk met Bachs muziek bezig.

Peter is vaste hoboïst van de Nederlandse Bachvereniging sinds 1988. Daarnaast verleent hij regelmatig medewerking aan verschillende Nederlandse en andere Europese ensembles, onder andere het Freiburger Barock Orchester, Les Talens Lyriques, het Göttinger Festspiel Orchester, Anima Eterna, Musica Amphion, het Orkest van de Achttiende Eeuw, Margaretha Consort, Concerto Copenhagen, het Drottningholm Orkest Stockholm en The Amsterdam Baroque Orchestra.

Hij werkt met veel plezier als docent en wordt regelmatig gevraagd bij diverse cursussen oude muziek, onder andere in Jeruzalem, Salamanca, Lissabon, Wallonië en Warschau.


Geplaatst in: Nieuws
Klik op een categorie om meer berichten te bekijken