Ensemble

Artistiek leider Marit Broekroelofs

Artistiek leider Marit Broekroelofs

Het Margaretha Consort bestaat uit een vaste kern van musici met als basis de Basso Continuo. Oprichter en drijvende kracht achter dit ensemble is de celliste/gambiste Marit Broekroelofs. Het ensemble bestaat ruim 10 jaar en het heeft zich de afgelopen jaren goed weten te profileren door afwisselende en boeiende programma’s te maken, altijd van uitstekende artistieke kwaliteit en met gevoel voor historie en dramaturgie.

Ons concept is even doeltreffend als eenvoudig: voor elk programma wordt vanuit de Basso Continuo het ensemble verder opgebouwd met de vaste instrumentalisten (gamba's) en zangers. Indien nodig worden extra instrumentalisten en vocale solisten aangetrokken, net waar het programma om vraagt. Daarbij zoeken we óf specialisten op hun eigen gebied, óf een experimentele combinatie. Door op deze manier te werken halen we het mooiste uit de muziek. Dit is de afgelopen jaren succesvol gebleken en inmiddels heeft dit unieke ensemble een heel eigen plaats verworven in de oude muziekscene.

Het consort treedt op in wisselende samenstelling. Dit betekent een optimale flexibiliteit. Het ensemble treedt een aantal keer per jaar met de voltallige bezetting op en verder is het in kleinere groepen inzetbaar voor concerten, recitals en het geven van masterclasses en workshops. Ook budgettair is dit een aantrekkelijke formule omdat het ensemble ook voor een kleinere uitkoopsom kan komen optreden.