Het Ensemble

Artistiek leider Marit Broekroelofs

Artistiek leider Marit Broekroelofs

Het Margaretha Consort heeft een basisbezetting van 2 violen en basso continuo maar kan per programma uitgebreid worden met extra instrumentalisten. Het Margaretha Choir bestaat uit een vaste groep professionele zangers en dit koor wordt ingezet als het programma daar om vraagt.  Het ensemble is ontstaan rond de celliste Marit Broekroelofs. Zij ontmoette op diverse internationale podia veel goede musici en zangers met wie ze heel graag meer wilde samenwerken. Het Margaretha Consort is een veelbelovend ensemble dat bestaat uit een interessante combinatie van jonge en talentvolle musici en een aantal ‘oude rotten in het vak’.

Het consort treedt op in wisselende samenstelling. Dit betekent een optimale flexibiliteit omdat musici naar believen kunnen worden ingezet.

Het ensemble treedt een aantal keer per jaar met de voltallige bezetting op en verder is het in kleinere groepen inzetbaar voor concerten, recitals en het geven van masterclasses en workshops. Ook budgettair is dit een aantrekkelijke formule omdat het ensemble ook voor een kleinere uitkoopsom kan komen optreden.