Bariton | Gunther Vandeven

Gunther Vandeven werkte als solist en ensemblezanger met een waaier aan gerenommeerde muziekensembles waaronder La Petite Bande, Collegium Vocale, L’Arpeggiata, Bl!ndman en Currende. Hij maakt vast deel uit van Det Norske Solistkor, Margaretha Consort en cantoLX.
Als een ervaren oratoriumzanger zong hij onder andere het Requiem van Mozart, het Stabat Mater van Haydn, Messiah van Handel en de grote vocale werken van Bach.

Gunther is regelmatig te horen in opera- en muziektheaterproducties.
Met Capilla Flamenca en Les Ballets C de la B toerde hij wereldwijd met FOI, een voorstelling van de vermaarde choreograaf Sidi Larbi Cherkaoui. In Tokio zong hij als solist aan de zijde van Emma Kirkby in Pucells The Fairy Queen (o.l.v. Ryo Terakado).
Hij was met B’Rock te horen in Waar is mijn ziel? (o.l.v. Skip Sempé) en Purcells Dido&Aeneas (o.l.v. Richard Egarr). Ook was hij als solist vele jaren vast verbonden aan Barokopera Amsterdam en werkte hij mee in hun producties William&Mary, Purcell-Gala en King Arthur.
Met Hyoid en Myriam Van Imschoot creëerde hij de voorstelling Newpolyphonies die in Gent, Antwerpen, Brussel en Darmstadt te zien was.

Gunther studeerde aan het Lemmensinstituut in Leuven bij Lieve Vanhaverbeke, waarna hij zijn opleiding voortzette bij Margreet Honig aan de Dutch National Opera Academy.
Hij nam deel aan verschillende masterclasses bij o.a. Andreas Scholl, Michael Chance, Gidon Saks en Ann Murray.
Momenteel wordt hij gecoached door Neil Baker in Londen.

 

 

 

 


Geplaatst in: Ensemble, Zangers
Klik op een categorie om meer berichten te bekijken