Fernando Guimarães | tenor

Fernando

Fernando Guimarâes (1980) begon zijn zangstudie in zijn geboortestad Oporto (Portugal) bij Antonio Salgado. Tijdens en na zijn studie won hij vele prijzen bij diverse concoursen in Portugal. Als winnaar van de L’Orfeo International Singing Competition in 2007 zong hij de hoofdrol van Orfeo in Monteverdi’s gelijknamige opera in Mantua en in Boedapest.
Als operazanger zong Fernando o.a. Almaviva in Il Barbiere die Siviglia (Rossini), Ferrando in Cosi fan Tutte, Don Ottavio in Don Giovanni, Don Basilio in Le Nozze di Figaro (Mozart), Jaquino in Fidelio (Beethoven), Testo in Il Combattimento di Tancredi e Clorinda (Monteverdi) en vele andere rollen.

Zijn concertrepertoire bestaat verder uit de evangelistenrollen in de passies van Bach, het Magnificat, het Weihnachtsoratorium, diverse missen en cantates van Bach, de Messiah van Händel, diverse missen en het Requiem van Mozart, Serenade voor tenor, hoorn en strijkers van Benjamin Britten en zijn repertoire breidt zich nog altijd uit.
Zo zong hij in januari 2008 in de cast van de musical ‘Evil Machines’ (met muziek van Luis Tinoco naar een libretto van Terry Jones) met de wereldpremière in het Teatro S. Luiz in Lissabon.

Fernando zong bij de Académie Baroque Européene d’Ambronay, Les Arts Florissants, Freiburger Barockorchester, The orchestra of the Age of Enlightenment, Boston Baroque en afgelopen zomer bij The Australian Baroque Orchestra. Vanaf het allereerste begin in 2009 zingt Fernando bij het Margaretha Consort en hij komt altijd graag terug.


Geplaatst in: Ensemble
Klik op een categorie om meer berichten te bekijken