Fábio Maciel | Tenor

Fabio Maciel

Fábio Maciel studeerde Engels, Frans en Portugees in zijn geboorteland Brazilië, waar hij zijn bachelor behaalde als vertaler. Al tijdens zijn studie raakte hij geïnteresseerd in vocale muziek en begon hij met muziek- en zanglessen. In de jaren die volgden ontwikkelde hij zich als zanger onder supervisie van de Braziliaanse tenor André Vidal. Zijn  eerste belangrijke concertervaringen beleefde hij als lid van het Coro do Teatro Nacional de Brasília waar hij zong onder Ira Levin en John Neschling. In 2014 werd hij als professioneel zanger toegelaten bij het Pentacordis vocal ensemble waar hij participeerde in een zeer succesvolle semi-scenische uitvoering van de barokopera “Barca di Venetia per Padova” (1604).

Intussen begon hij deel te nemen aan talloze nationale en internationale festivals, seminars en cursussen. Hij specialiseerde zich in oude muziek en werd onder andere gecoached door vooraanstaande zangers als Marius van Altena, Julia Gooding, Rodrigo del Pozo en Vincent Dumestre. In Engeland nam Fábio Maciel deel aan een workshop ensemblezingen met leden van het beroemde engelse oude muziek ensemble Stille Antico en volgede hij een aantal inspirerende master-classes door de beroemde Engelse sopraan Emma Kirkby, die hem aanmoedigde blijvend naar Europa te komen en zijn studie hier te vervolgen.

Zo studeert hij sinds 2016 in Duitsland aan de Musikhochschule Trossingen, waar hij zijn master doet bij de Vlaamse tenor Jan van Elsacker.


Geplaatst in: Nieuws
Klik op een categorie om meer berichten te bekijken