Alt | Daniel Elgersma

Countertenor Daniël Elgersma begon op 6 jarige leeftijd als jongenssopraan bij het Martini Jongenskoor Sneek, destijds o.l.v. Bouwe Dijkstra. Hij behaalde zijn Bachelor- en Masterdiploma Oude Muziek Zang in Den Haag aan het Koninklijk Conservatorium, waarbij hij zich specialiseerde in ornamentatie in 17de eeuwse Engelse muziek. Hij werd gecoacht door Michael Chance, Peter Kooij, Jill Feldman en Lenie van den Heuvel.

Als 17-jarige debuteerde Daniel als alt-solist in Bach’s Weihnachtsoratorium. Andere solistische activiteiten volgden, waaronder Purcell recitals in samenwerking met Lucy van Dael en altsolo cantates van Bach met Klaas Stok.
Daniel zingt met gerenommeerde dirigenten en ensembles uit de Oude Muziek. Als solist werkte hij met dirigenten als Lars Ulrik Mortensen, Masaaki Suzuki, Joshua Rifkin, Jean Tubéry, Daniel Reuss en Jos van Veldhoven. Ook zingt hij met solistische ensembles als Vox Luminis (Lionel Meunier), Cappella Mariana (Vojtech Semerad), Margaretha Consort (Marit Broekroelofs) en Gesualdo Consort Amsterdam (Harry van der Kamp).

Aanstaande solistische activiteiten zijn in samenwerking met onder andere Daniel Reuss & Orkest van de Achttiende Eeuw, Lars Ulrik Mortensen & Concerto Copenhagen en Peter Kooij & Sette Voci.


Geplaatst in: Ensemble, Zangers
Klik op een categorie om meer berichten te bekijken