Percussie | Channe Visscher

Channe kinderen2

Channe Visscher (1996) begon op 6-jarige leeftijd met cellospelen en iets later ook met djembélessen. Ze raakte zo gefascineerd door de Afrikaanse trommel dat ze zich in de jaren die volgden bekwaamde bij grootmeesters als Mamour Seck en Moussé Dramé.
In 2016 startte Channe haar muziekopleiding aan het conservatorium HKU in Utrecht. Op de afdeling Musician 3.0 waren haar hoofdvakken percussie en compositie. Als percussionist ontwikkelde ze zich tot een allround speler op de conga’s, framedrum en darbuka. Ze kreeg les van Ibrahim Khano, Sjahin During en ze volgde gastlessen bij de befaamde B.C. Manjunath uit India. In 2018 volgde ze een masterclass in Senegal bij Mohammed Gueye en Sidiki Dembele.
Als componist laat ze een heel eigen stijl zien. Ze volgde lessen bij Ned McGowan en Jeroen D’Hoe en werd het laatste jaar gecoachd door Wiek Heijmans. Ze schrijft graag eigen stukken en ze wil zoveel mogelijk met andere culturen en disciplines samenwerken. Hierbij speelt de percussie een grote rol.
Channe is actief medespeler van het Catching Cultures Orchestra (CCO), een initiatief om Nederlandse en buitenlandse musici samen te brengen met muziek als verbindende factor. Ze speelt hier de darbuka en schrijft en arrangeert Arabische stukken voor het orkest. Tijdens de Gaudeamusweek 2020 was zij één van de drie componisten die voor het orkest mocht schrijven. Channe werkt ook regelmatig mee aan verschillende theaterstukken (FELT) en dansoptredens (Arts Fusion) waar ze al dan niet solo optreedt.
Als percussionist heeft Channe zich ook op de oude muziek toegelegd en zij speelt bij het
internationale barokensemble Margaretha Consort met wie ze ook de CD “A German Christmas”
heeft opgenomen.
Het doorgeven van kennis en enthousiasme is iets dat Channe erg aanspreekt. In 2016 ging ze 6
weken naar Kenia om de kinderen van een weeshuis onderwijs te geven in Muziek, Engels en science, waarbij ze in no-time Swahili leerde en met de kinderen zong en muziek maakte. Op een in het Concertgebouw in Amsterdam georganiseerde educatiedag voor jonge orkestleden gaf ze samen met haar docent les in kobranie aan meer dan 250 kinderen.
In 2018 is Channe vier maanden in Suriname geweest. Ze ontwikkelde en gaf daar workshops voor de docenten aan het conservatorium van Paramaribo. Channe heeft door deze en eerdere interculturele samenwerking inspiratie verzameld en muzikale ideeën opgedaan voor haar slotperformance waarmee ze haar opleiding aan het HKU in juni 2020 heeft afgerond.

Ook als vocalist is Channe meer en meer actief. Ze deed als projectzanger met verschillende koren en projecten mee, waaronder de Mattheüs Passion met het Ars Musica Concertkoor dat in 2016 op TV werd uitgezonden. In 2019 werd ze geselecteerd voor NKK-NXT, het talentontwikkelingsprogramma van het Nederlands Kamerkoor en begin 2020 is ze als trainee aangenomen bij het Margaretha Consort.

 


Geplaatst in: Ensemble, Instrumentalisten
Klik op een categorie om meer berichten te bekijken