Tenor | Carlos Monteiro

Carlos Monteiro begon zijn muzikale loopbaan op de piano.
Tijdens zijn pianostudie aan het conservatorium begon hij ook met lessen vocale techniek bij Sílvia Martinho en zong verder voor zijn plezier in koren en kleinere ensembles. Intussen begon hij ook met een studie farmacologie af aan de Faculdade de Farmácia da Universidade de Lisboa.

In 2011 rondde hij naast de farmacologie zijn zangstudie af bij Rute Dutra aan het conservatorium in Lissabon. Zijn masterstudie deed hij aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag.
Op het gebied van oude muziek wordt Carlos regelmatig gecoached door Jill Feldman, specialiste in (pre)-barokliteratuur.
Als koorzanger is Carlos Monteiro actief o.a. in Coro de Camara Lisboa Cantat, Coro da Fundacâo Calouste Gulbenkian, Voces Caelestis en de Capella Reial de Catalunya van Jordi Savall.
Als ensemblezanger is hij sinds de oprichting in 2010 verbonden aan het Margaretha Consort en zingt hij bij Gruppo Vocal Olisipo in Lissabon.

Als solist neemt zijn carrière een grote vlucht, met name in het klassieke en romantische repertoire. Carlos zingt graag liedrecitals (Schubert, Mahler) en hij houdt zich bezig met klassiek en barok repertoire.

 

 


Geplaatst in: Ensemble, Zangers
Klik op een categorie om meer berichten te bekijken