BACH in Deventer

Bach

EEN INTIEME BACH

DEVENTER – Op zaterdagavond 17 oktober is de Synagoge aan de Golstraat dé place to be voor liefhebbers van barokmuziek!  Het gerenommeerde barokensemble Margaretha Consort is dan weer in de stad en tekent voor de uitvoering van een programma met uitsluitend werken van Johann Sebastian Bach.

“Het Margaretha Consort komt dit jaar met een mooi en door de kleine bezetting eigenlijk ook heel  intiem programma”, vertelt Marit Broekroelofs, artistiek leider van het ensemble, enthousiast. “De muziek van Bach blijft tot verbeelding spreken en dit is een programma dat je niet vaak hoort”.

De keuze voor 2 solocantates én een dialoogcantate durft inderdaad niet elk ensemble aan. “Maar met zulke geweldige solisten als Marjon Strijk en Lisandro Abadie zeker wel, hoor”, zegt Broekroelofs lachend.

Het Margaretha Consort is een klein, internationaal oude muziek ensemble. Het fijne timbre van de spelers en de vakbekwame solisten staan garant voor een prachtige interpretatie van de muziek van Bach. Op het programma staan solocantates voor sopraan en bas, aangevuld met een Triosonate in G-groot en enkele delen uit Die Kunst der Fuge. Er zijn mooie programmaboekjes waarin duidelijke en informatieve toelichtingen én alle teksten met vertalingen zijn opgenomen.

De organisatie van het concert is in handen van de Deventer stichting Musora, bekend van o.a. het  Reincken Festival.

DEVENTER – Synagoge
Zaterdag 17 oktober – 20.00 uur (zaal open 19.15)
Uitvoerenden: Marjon Strijk – sopraan, Lisandro Abadie – bas, Antoinette Lohmann en Arjen de Graaf – barokviool, Peter Frankenberg – barokhobo, Arwen Bouw – barokaltviool, Marit Broekroelofs – barokcello, Quito Gato – theorbe en Jorge López-Escribano – kistorgel.
Toegang: € 22,50 aan de kassa | € 20,- bij reservering | CJP/studentenkaart € 5,-
Reserveren via www.margarethaconsort.nl

 

 


Geplaatst in: Nieuws
Klik op een categorie om meer berichten te bekijken