Anderen over het Margaretha Consort

← Terug naar overzicht -

Ik heb ontzettend genoten van de Johannespassion. Later heb ik thuis nog een paar uitvoeringen in grotere setting beluisterd, o.a. Harnoncourt en Herreweghe, om te horen of deze vertolkingen nu mooier zijn. Ik moet je eerlijk zeggen dat …

Hans Assink

“De instrumentalisten onder leiding van Marit Broekroelofs zijn goede spelers die allemaal een groot hart hebben voor oude muziek. Ieder project wordt door een andere gerenommeerde musicus geleid, een groot pluspunt omdat dit heel inspirerend werkt.” …

Klaartje van Veldhoven, sopraan

“Jullie hebben een muzikale intimiteit op ons over kunnen brengen die diep heeft weten te ontroeren. Geweldig bedankt en we zullen er nog lang over napraten!”  

Rob

“Beleef Bach… en we belééfden Bach gisterenavond! Wat geweldig mooi, Margaretha Consort en Choir … jullie zijn toppers!”

Lorette Broekroelofs

Ik heb er bewondering voor hoe u en uw collega’s tegen de verdrukking van Den Haag in zoiets weten te realiseren.

G.E.

“That was an amazing concert tonight! Thanks for the wonderful music Lisandro Abadie, Antoinette Lohmann, Marit Broekroelofs, Marjon Strijk, Peter Frankenberg and the others!”

Marike Tuin
Heidi Andringa

  “Thuis het programmaboekje pas echt bestudeerd: de moeite waard om naast zakelijke informatie (overigens zeer smaakvol vormgegeven) ook het menselijk warme (zo levensecht) te mogen lezen; In de verstilling nog het trillen van die ene snaar…”  

Heidi Andringa

“Bij het Margaretha Consort is ruimte voor avontuurlijke programma’s, en dit waardeer ik heel erg.”  

Klaartje van Veldhoven, sopraan

  “Ik werk heel graag met het Margaretha Consort, waar in een uitstekende sfeer professioneel wordt gewerkt aan een optimaal resultaat. Bovendien wordt er in de programmering een mooie balans geslagen tussen bekend en onbekend barokrepertoire.”

Pieter Dirksen, organist

“Wat een vrolijk programma, De Bruiloft der 7 zigeuners, zo vitaal allemaal, heerlijk!! Ik heb me niet bezig hoeven houden met de vertaling van de liederen omdat het acteertalent van de zanger zulks volslagen overbodig maakte.”

Heidi

“For me working with the Margaretha Consort was the ideal music making environment. I may have been a soloist but I was really just a single thread in a tapestry of sound created by wonderful musicians.” …

Joanne D’Mello, sopraan

“Christmette 2014. Wat een goed kerstconcert, hebben daar enorm van genoten Bedankt!”  

Henk en Janny Janssen

Het was een feestje er te zijn vanmiddag! Wat een “frisse”, heldere interpretatie die jullie gaven, ook met dank aan Fink, die zijn werk absoluut uitstekend doet.

Marius Schouten

“Complimenten voor de inhoud van programmaboekje. Echt van toegevoegde waarde!!”

Harry de Jonge

“Bedankt voor een fijne avond vol prachtige muziek die met enthousiasme en fijngevoeligheid werd gebracht. Wij hebben genoten van het programma en de inleiding gaf de nodige verdieping aan het beleven van de muziek. Subliem!”  

Alie Hagg

  “Het was een bijzondere ervaring om een aantal keren met het Margaretha Consort te mogen optreden. Marit Broekroelofs heeft het talent om de juiste musici samen te brengen en concerten van hoge kwaliteit te brengen.”

Marion Moonen, traverso

Met een ogenschijnlijk onverwoestbare optimistische instelling kiest Marit samen met het Margaretha Consort tegen de stroom in voor lichtpunten in sombere tijden. Opnieuw werd van de nood een deugd gemaakt. Met niemand minder dan Jos van …

Harry de Jonge

“Indrukwekkend hoe jullie ons wisten te ontroeren met deze diepzinnige muziek. Het programma had een vloeiend reliëf, waardoor je je als toehoorder reiziger door een klankwereld voelde, die zich wist te verbinden met het wezenlijke in jezelf. Harmonie ten top!”

Heidi

“Wat was het prachtig gisteren. Wat waren jullie goed!  De instrumentale stukken waren ook zo mooi. Die violisten, hoe ze met elkaar aan het dansen waren… Ik heb alleen maar genoten.”

Anke

“The essential element in any musical performance is the communication that music establishes between musicians and with the audience. Margaretha Consort is a musical structure where we all share the conviction about the importance of this communication.”

Lisandro Abadie, bariton

“Die nagtegael die sanc een lied … Als trouwe gast weer opnieuw verrast! Muzikale hoogstandjes. Voor mij onbekende maar prachtige muziek! Geweldig wat je met zo’n kleine groep kunt neerzetten!”  

Riet

“Bach in Zwolle, het geweldige buffet, de boeiende lezing van Jan Luth en een schitterende vertolking van diverse cantates, motet BWV 118 en Orkestsuite BWV 1067…wat een prachtige avond. Dank aan allen!”  

Riet Broekroelofs

Wat was het prachtig. We hebben ervan genoten. Niet in de laatste plaats omdat het boekje zulke goede informatie gaf. Door dat vooraf te lezen wist je ook waar je op moest letten en werd de …

Anke Noordzij

“Terwijl ik dit schrijf luister ik met overgave naar het 2e gedeelte van het concert in het Lichtpunt, uiteraard goede koptelefoon om de oren. Heerlijke muziek, met passie gezongen, gespeeld en gedirigeerd. Andreas Scholl moet maar …

Jan Jaspers

We hadden uitstekende plaatsen en we voelden ons deel van de dynamiek op het podium. Met name het koorddansen van de trompettist en de flair van de invallende sopraan waren geweldig om te ervaren. Mijn gezelschap …

G. Egbers

Ondanks de bijgeluiden hebben we zeer genoten van de uitvoering vanavond in Dalfsen. Super-uitvoering. We komen terug!

Rob de Vries

“Ik ken Marit als een enorm gedreven persoon, een sterke gambiste en het is overduidelijk dat door haar enthousiasme het ensemble ook aan bekendheid wint en … ze spelen ook steeds op een alsmaar hoger niveau.” …

Jan van Elsacker, tenor

Wat heb ik ongelofelijk genoten van de Maria Vespers in Zwolle. Hemelse muziek, zó schitterend uitgevoerd.

Marja Kuipers

“Schitterend programma, koor en solisten van hoog niveau, orkest zowel als kist -en kerkorgel van toegevoegde waarde. Dank je wel Marit en alle uitvoerenden voor deze onvergetelijke concert avond, daar in de intieme Dorpskerk van Vries.”

Harry de Jonge

Wat was het een geweldig concert met zoveel bevlogen musici, het Monteverdi-orgel, de prachtige ambiance … we hebben enorm genoten!

Carla

Op wat een mooie kleurrijke voortvarende uitvoering van de Mariavespers hebben jullie ons getrakteerd! Zoveel bijzondere momenten…

Jan Willem

“We hebben enorm genoten gisteravond in Het Lichtpunt in Assen. Dank voor de fijne avond. Liefs, Marijke en Jan”

Marijke Schortinghuis
Simon en Margriet

“Vanitas Vanitatum, wat een fantastische avond! Enthousiasme, inspiratie, gedreven en kunstzinnig, spelers en zangers in een  afwisselend programma. Daarnaast de informele sfeer in de pauze en na afloop, samen met de musici  en zangers…”

Simon en Margriet

“Je me sens également flattée d’être ainsi sollicitée par des Hollandais qui, dans mon imaginaire, font la musique anglaise et allemande baroque mieux que personne…!”

Lucile Richardot, mezzosopraan

“Wij vonden het prachtig, en vinden dat er meer mensen van moeten gaan genieten!”

Edze Bijma

    “Vanavond naar een uitvoering Membra Jesu Nostri van Buxtehude geweest in de Plantagekerk in Zwolle. Het concert in Zwolle was helemaal top!!! Ik was ook zeer onder de indruk van de solisten.”

Jan Kelder

  “Volevo congratularmi con te: il vostro approccio musicale mi piace molto, e condivido pienamente la tua idea di come fare questo tipo di repertorio. Complimenti: continuate così!”  

Daniele Carnovich, bas
Jittie Moes

Wát een bruisende Messiah gisteravond in De Jozefkerk in Assen….De geweldige muziek, de blijheid en energie van koor, solisten en orkest  en niet te vergeten de dirigent, wat een bezieling!

Jittie Moes
Frans Hoogland

Mijn compliment voor jullie buitengewoon mooie uitvoering van de Messiah jl. zaterdagavond in Leeuwarden.  Ik heb er optimaal  van genoten!

Frans Hoogland

“Het Margaretha Consort is een plek waar internationale zangers zingen, zoals Fernando Guimarães en Lisandro Abadie. Het is heel inspirerend voor mij om met hen te werken.”  

Klaartje van Veldhoven, sopraan

“Wat heb ik ontzettend genoten van jullie concert. De instrumentalisten spelen stuk voor stuk erg mooi en zó muzikaal; echt briljant! En Lisandro Abadie is natuurlijk van wereldniveau; wat een genot om naar hem te luisteren”.     …

Eugène Ceulemans

Vanaf de vierde rij las je de intense betrokkenheid bij de de uitvoerenden van de gezichten. Een concert dat zich laat duiden als een ontroerende ervaring. Het galmt nog na.

Harry de Jonge

De muziek hoor ik nog steeds in mijn hoofd. Geweldige solisten, zowel vocaal als instrumentaal.

Marja

“Die zandtovenaar was een erg leuke vinding! Ook van hem heb ik genoten”.    

Eugène Ceulemans