Mezzosopraan | Agnes Roos

Agnes-8486_s_c

Na vele muzikale omzwervingen in haar jeugd besloot Agnes in 1997 om het tot dan toe informele zingen wat meer basis te geven. Ze ging op les bij Henriëtte van den Dool. Enkele jaren later vervolgde zij haar lessen bij Greet Woltjes in Apeldoorn.

Van 2006 tot 2013 studeerde Agnes solozang klassiek aan de Schumann Akademie. Zij ontving lange tijd lessen van Ineke Vlogtman en wordt op dit moment gecoacht door Hanneke de Wit. Tevens volgde zij masterclasses bij o.a. Felix Schoonenboom en Robbert Muusse. Vele jaren zong ze met plezier in het Gelders Oratoriumkoor- en Kleinkoor. Nu zingt ze projectmatig in diverse kamerkoren, en werkt ze regelmatig als solist mee aan concerten.

Agnes heeft een breed inzetbare stem en dat levert een inmiddels indrukwekkende repertoirelijst op met stukken uit de hele muziekgeschiedenis, waarbij de grote werken niet ontbreken. Agnes is als freelancer verbonden aan diverse (semi)professionele ensembles, waaronder het Margaretha Consort&Choir, Consensus Vocalis en het Dutch Baroque Vocal Consort.

Sinds september 2010 heeft ze een eigen lespraktijk in Apeldoorn en geeft ze naast individuele zanglessen ook stemvorming aan koren.

 


Geplaatst in: Nieuws
Klik op een categorie om meer berichten te bekijken