Educatie

Rond de Messiah-productie in 2015 heeft het Margaretha Consort haar educatieve tak opgestart. Vier interdisciplinaire studenten aan de ArtEZ hogeschool voor de kunsten hebben drie lessen gegeven op het Meander College te Zwolle en een lespakket ontwikkeld.

Net zoals in de concertreeks stond het interdisciplinaire element – muziek en schilderkunst – in de lessen centraal. De leerlingen hebben positief gereageerd op het initiatief. Hen en hun ouders hebben we uitgenodigd om naar de concerten met de Messiah te komen luisteren én kijken, waar gerenommeerd kunstschilder Marc de Klijn eigenlijk hetzelfde doet als de leerlingen in de les hebben gedaan: schilderen op muziek!

Op deze pagina vindt u de neerslag van onze educatieve projecten. Mocht u u geïnteresseerd raken in een educatief project voor uw onderwijsinstelling of die van uw kind, of anderszins een verbinding willen leggen tussen educatie en muziek, kunt u altijd contact met ons opnemen over de mogelijkheden.

Binnenkort kunt u hier diverse lesmaterialen ‘Schilderen op muziek’ downloaden, gemaakt door Manouk Hattenberg (docent theater), Elza Lotte Diderik (docent theater), Carmen Vrijhoef (docent beeldend) en Miranda Mulder (docent muziek).

Pin on Pinterest0Tweet about this on TwitterShare on Facebook0